Hoe werkt het?

Stap 1: Kies een bedrijfsnaam

Uit onze unieke collectie namen kun je allereerst jouw perfecte bedrijfsnaam, merknaam of productnaam kiezen.

Weet je nog niet zeker waar je precies naar op zoek bent? Begin met browsen door onze zorgvuldig samengestelde collectie bedrijfsnamen en doe inspiratie en ideëen op.

Heb je al een specifieke sector in gedachte? Maak gebruik van onze categorieënlijst. Ga naar de bedrijfsnamenpagina en klik linksboven op categorieën en kies jouw branche.

Heb je een specifiek zoekwoord in gedachte? Maak gebruik van onze zoekbalk. Gebruik korte woorden zoals “tech” of “fit” voor de beste zoekresultaten. Heb je een bepaalde klank die je mooi vindt? Typ een aantal letters in zoals “ba” of “sy”.

Geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem, wij helpen je graag op weg! Stuur ons een e-mailtje en vertel ons naar wat voor soort naam je op zoek bent. Binnen 24 uur ontvang je een lijstje met suggesties die volgens ons goed bij jouw onderneming zouden kunnen passen.

 

Stap 2: Vul je gegevens in

Je favoriete bedrijfsnaam gevonden? Top! Voeg de naam toe aan het winkelwagentje, vul het gegevensformulier in en kies een betaalmethode. Wil jij iets aan je logo veranderd hebben, bijvoorbeeld een kleur? Dan kun je dit aangeven bij de bestelnotities, wij passen dit kosteloos voor je aan. Zodra we je bestelling hebben ontvangen, gaan wij direct voor je aan de slag.

Stap 3: Ontvang een verhuistoken

Wij vragen een zogeheten verhuistoken op bij onze hostingprovider. Deze code wordt ook wel een verhuiscode, autorisatiecode, authcode of EPP-code genoemd. Dit is een code die je nodig hebt om de domeinnaam te kunnen verhuizen. Deze code ontvang je binnen 24 uur in de mail.

In diezelfde mail vind je de originele grafische bestanden van het voorbeeld logo. Je krijgt van ons een kopie van het logo in de vorm van een PNG bestand en het orginele Adobe Illustrator/Photoshop bestand, zodat je bepaalde elementen, kleuren of formaten van het logo zelf kunt aanpassen of bewerken.

Verder ontvang je nog wat handige informatie wat betreft de domeinnaam en het logo.

Stap 4: Verhuis je domein

Kies een hostingprovider waar jij de domeinnaam wilt onderbrengen zoals TransIP of Strato, vraag een verhuisopdracht aan en vul de verhuiscode in. Binnen enkele uren ontvang je een bevestiging van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) dat de verhuisopdracht is voltooid.

Stap 5: Koppel je domein

Zodra de verhuisopdracht is voltooid, kun je de houdersgegevens wijzigen en het domein op jouw naam zetten. Je kunt nu je nieuwe domeinnaam koppelen aan een webhosting pakket of e-mailadres en je website plaatsen op de domeinnaam.

Stap 6: Start je bedrijf

Alles staat nu klaar om van start te gaan met je onderneming en nieuwe successen te beleven met jouw eigen unieke merk!

Hoe werkt de domeinoverdracht?

Een domeinoverdracht klinkt misschien lastig, maar eigenlijk is het allemaal best wel eenvoudig. Hieronder leggen wij graag nog even stapsgewijs aan je uit hoe de domeinoverdracht in zijn werk gaat en wat je precies moet doen zodra je het verhuistoken in je bezit hebt.

1. Kies een hostingprovider waar jij de domeinnaam wilt onderbrengen zoals TransIP of Strato.

2. Maak een account aan.

3. Vraag een verhuisopdracht aan en vul de verhuiscode in. Een domeinregistratie of verlenging kost jaarlijks eenmalig €1-€15.

4. Binnen enkele uren ontvang je een bevestiging dat de domeinoverdracht is voltooid. In enkele gevallen kan dit een aantal dagen duren.

5. Zodra de verhuisopdracht is voltooid, ben jij de nieuwe eigenaar van het domein.

6. Nu je de domeinnaam in je bezit hebt, kun je de houdersgegevens wijzigen en het domein op jouw naam zetten.

7. Zodra het domein op jouw naam staat, kun je domeinnaam koppelen aan een webhosting pakket en je website plaatsen op de domeinnaam.

8. De domeinnaam blijft jouw eigendom zolang je de jaarlijkse verlengkosten aan jouw hostingprovider betaalt.